דיני עבודה
בקבלה לעבודה העובד צריך לקבל הסכם עבודה ופירוט תנאי העסקה,
הזכויות הסוציאליות הם: חופש, חג, מחלה, ודמי הבראה.
הזכויות הפנסיוניות הם: הפרשות עד ה15 לכל חודש לקרן פנסיה ולפיצויים עפ"י בחירת העובד.
בסיום תקופת העסקה, לפני שמודיעים על פיטורים העובד זכאי לשימוע שיעשה בתום לב,
תקופת הודעה מוקדמת ומכתבי סיום שחרור כספי הפנסיה והפיצויים.
בעשור האחרון דיני העבודה התפתחו ונחקקו חוקים רבים המגנים על זכויות העובדים תחום השימוע לפני פיטורים, תחום ההטרדה המינית בעבודה, נוספו הוראות חוק בענייני עבודת נשים, תוקן חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה וחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות, נוספו תיקונים לחוק הגנת השכר (לרבות סנקציות עונשיות למעסיקים), פיקוח על דיווחי שעות, הוראות בעניין שחרור פיצויים, חובת פנסיה גם במגזר הפרטי ועוד.
אם בעבר, באופן גורף לא חלו דיני הראיות על תחום דיני עבודה, היום יותר ויותר חלק מסדרי הדין האזרחי חלים הלכה למעשה בתחום דיני עבודה, גילוי מסמכים, ראיות ועוד.
ההוראות והחוקים החדשים, הולידו עילות תביעה לרבות פיצויים לדוגמא, פיצויים על נזקים לא ממוניים-לכאורה מספר הפרות יכולות להביא לפיצוי של מאות אלפי שח עפ"י לשון החוק.
דיני עבודה הינם קוגנטיים, כלומר לא ניתן לוותר עליהם או להתנות עליהם לדוגמא בחתימה על הסכם שבמסגרתו, לכאורה, העובד מוותר על זכויות שמגיעות לו על פי החוק. הזכויות שנכללות בחוקי המגן, נועדו לשמור על איזון שבין מעסיק לעובד ולמנוע פגיעה העלולה להיווצר כתוצאה מפערי המעמדות והכוחות.
השופטים מחפשים את נקודת האיזון, בין פיצוי לעובד על הפרת זכויותיו לבין סבירות ומידתיות בקביעת פיצוי עונשי למעסיק על הפרה כזו או אחרת.
לכן, מומלץ בטרם נקיטה בהליכים, להתייעץ עם עורך דין דיני עבודה, ולהבין מה הסיכויים והסיכונים ובאיזה דרך פעולה מומלץ לנקוט על מנת שידכם תהיה על העליונה בסופו של יום.